Meer excursies

29
feb
Minibusexcursie langs de Vogelboulevard

Minibusexcursie langs de Vogelboulevard

Met een luxe minibus gaat u met maximaal acht personen een ochtend op pad om in diverse vogelrijke gebieden te zoeken naar zoveel mogelijk vogelsoorten.

In samenwerking met Natuurmonumenten bezoeken we de Vogelboulevard van Texel. Tijdens deze excursie stoppen we op de beste vogelkijkplaatsen langs de oostkant van Texel en maken enkele korte wandelingen. Bij waarnemingen van zeldzame soorten kan in overleg van de route afgeweken worden om deze vogel op te zoeken. De vogelsoorten die u tijdens deze excursie kunt aantreffen zijn heel divers; ganzen, eenden, steltlopers, weidevogels, meeuwen en sterns. Maar ook zangvogels op doortrek en roofvogels. Het soortenpalet is erg wisselend en hangt mede af van welk seizoen u meegaat. Elke excursie is weer anders!

De excursie start om 9.30 uur bij het Vogelinformatiecentrum. Daar drinken wij na afloop rond 12.30 uur nog een kop koffie/thee tijdens het invullen van de soortenlijst. U ontvangt aan het begin van de excursie het boekje Vogels van Texel. Onderweg kunt u dus bijhouden welke vogelsoorten u ziet.

Als u zelf geen verrekijker heeft kunt u er uiteraard een bij ons lenen.

De prijs voor deze bus-excursie is 40 euro per persoon. Met dit geld realiseren en onderhouden wij onder andere vogelkijkpunten op Texel. Opgeven voor deze excursie is noodzakelijk. Dit kan via de link van het Vogelinformatiecentrum. 

Zaterdag 29 februari 2020
9.30 - 12.30 uur
Adres: Kikkertstraat 42 De Cocksdorp
Locatie: Vogelinformatiecentrum
Georganiseerd door: Vogelinformatiecentrum Texel
Volwassenen: €40,-
Kinderen: €40,-