Meer excursies

15
jan
Vogelherkenningsexcursie

Vogelherkenningsexcursie

Met maximaal 15 personen gaat u twee uur op pad op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten aan de noordkant van Texel. We nemen de tijd om de verschillende soorten goed te bekijken en op basis van hun kenmerken te determineren. Vanzelfsprekend besteden wij ook aandacht aan de zang/geluid van de vogels. 

De soorten die we vinden zullen heel divers zijn. Steltlopers op het wad, watervogels en meeuwen in de plassen en diverse zangvogels en roofvogels in de duinen. Het soortenpalet is erg wisselend en hangt mede af van het seizoen. 

Deze wandelexcursie is geschikt voor jong en oud. De gids zal mogelijk een beroep op u doen om met de auto naar de locatie te rijden waar de wandeling start. 

De route die door de gids gekozen wordt is afhankelijk van het weer en het getijde (eb of vloed) . Met opkomend water is het bijvoorbeeld interessant om de waddendijk te bezoeken omdat de vogels door het opkomende water iets meer naar de dijk toekomen. Bij harde wind wordt er een route gezocht waar we zo min mogelijk last hebben van de wind. Een route door de duinen heeft dan vaak de voorkeur. Het leuke van vogels kijken is dat geen excursie hetzelfde is. Al gaat u meerdere keren mee over de zelfde route, u ziet altijd weer andere vogelsoorten.

Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen. Heeft u er geen, dan krijgt u er een in bruikleen van het Vogelinformatiecentrum.

De excursie start om 9.00 uur bij het Vogelinformatiecentrum. Daar drinken wij na afloop rond 11.00 uur nog een kop koffie/thee tijdens het invullen van de soortenlijst. 

De excursie gaat onder vrijwel alle omstandigheden door (bij een minimum van vier personen). Mocht dit niet zo zijn dan bellen wij u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie.

De prijs voor deze excursie is €15,- per persoon, kinderen tot 12 jaar €10,-. Met dit geld realiseren en onderhouden wij onder andere vogelkijkpunten op Texel. Opgeven voor deze excursie is noodzakelijk. Dit kan via de link van het Vogelinformatiecentrum. 

Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan. Helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen. Afhankelijk van het excursie gebied, is deze excursie prima geschikt voor minder validen. Mocht u twijfelen, neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon. 

Woensdag 15 januari 2020
9.00 uur - 11.00 uur
Adres: Kikkertstraat 42 De Cocksdorp
Locatie: Vogelinformatiecentrum
Volwassenen: 15,-
Kinderen: 10,-