Introductiecursus Texelse Buitengids

In februari 2020 begonnen we met 40 Texelse Buitengidsen in opleiding, maar helaas moesten we de cursus na een aantal lessen onderbreken vanwege de corona-maatregelen.

Op 9 oktober 2021 organiseren we voor de cursisten een dag vol didactiek en vogelen. In het voorjaar van 2022 hervatten we de cursus op de volgende data:

Data cursus Texelse Buitengidsen

  • Zaterdag 12 maart - ochtend
  • Dinsdag 15 maart - avond
  • Zaterdag 26 maart - ochtend
  • Dinsdag 29 maart - avond
  • Zaterdag 9 april - ochtend
  • Zaterdag 23 april - ochtend

Heb je vragen over de cursus, neem dan cotact op met Masja Gielstra: m.gielstra@ivn.nl 

Na de cursus

Na afloop van de cursus zijn er heel veel mogelijkheden om andere gebieden op Texel te ontdekken , of meer te leren over werken met bepaalde doelgroepen zoals jonge kinderen of ouderen. Heb je de smaak te pakken? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden op Texel om je te verbreden of verdiepen in gebieden of verschillende soorten excursies.

Het initiatief tot de cursus komt van Ecomare, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Nationaal Park Duinen de Vogelwerkgroep, IVN-Texel, Vogelinformatiecentrum en het NET. Het is voor alle organisaties van belang dat er nieuwe gidsen bij komen, om meer mensen mee de natuur in te nemen en die te ontdekken. Bijvoorbeeld op expeditie op De Schorren, vertellen over de cultuur op de Hoge Berg, activiteiten bij het Sommeltjespad, korte excursies met ouderen, of helpen tijdens de Dag van het Nationaal Park of het Wadden Vogelfestival.