Paarden bij bunker mooiste natuurfoto

01 september 2018

Met 302 stemmen op Facebook en Instagram is de foto van Hans Viveen van de paarden bij de bunker in de Bollekamer verkozen tot mooiste natuurfoto van deze zomer. De foto prijkt binnenkort in Texel dit Weekend.

Ruim 370 prachtige foto's van de natuur op zomers Texel werden ingezonden op Facebook en Instagram! De juryleden Nationaal Park voorzitter Jan Van De Venis, Texelse fotograaf Justin Sinner en Ilona van de Poel van Grand Hotel Opduin selecteerden de vier mooiste beelden. Tot vrijdag 31 augustus middernacht kon het publiek een stem uitbrengen op hun favoriet.

Bewonder alle foto's op Facebook

Bewonder alle foto's op Instagram

Winnaar Hans Viveen | paarden in de Bollekamer

De jury: "Mooie foto, zo met de paarden op de Bunker. Ook een mooi onderwerp: woeste natuur in combinatie met de geschiedenis van Texel."

Angela Verriet | de bloeiende Slufter

De jury: "Heel Texels: zon, natuur, gevoel van weidsheid en ongereptheid. Alles zit in de foto, mooie kleuren, mooi perspectief. En daarnaast eens een ander soort foto van dit bekende gebied."

Rob Sprenger | de Slufter in de stralende zon

De jury: "Een hele mooie foto, echt zomers, je voelt de warmte. De Slufter, de wolken, het duin, Texel is het zeker!"

Hans Viveen | icarusblauwtje

De jury: "Mooie compositie en past echt bij de zomer. Naar dit plaatje moet je echt op zoek gaan. Het is natuur die je moet ontdekken. Een foto waar je uren naar kan kijken."

Prijzen

De winnaar krijgt een privé excursie met boswachter Charlotte naar de mooiste plekken in het Nationaal Park, en een overnachting met ontbijt bij onze gastheer Grand Hotel Opduin. Ook is de winnende foto te zien in de krant Texel dit Weekend en het hele seizoen de headerfoto van website en social media van Nationaal Park Duinen van Texel.

De ander genomineerde foto's laten eveneens mooie iconen uit het Nationaal Park zien: de beroemde en populaire Slufter en de vlinder icarusblauwtje. De fotografen Rob Sprenger en Angela Verriet ontvangen het boek De Smaak van Texel, met heerlijke Texelse recepten en prachtige foto's van de Texelse natuur.