Programma’s voor scholen

Ga je met je schoolgroep naar Texel? Oriënteer je hier op de mogelijkheden in de natuur. In het Nationaal Park organiseert Ecomare verschillende excursies en actieve buitenprogramma’s voor scholen. Op het wad of in de Slufter, afgestemd op de leeftijd en het niveau van de leerlingen. Als je naar Ecomare gaat, kun je vooraf een gratis introductie krijgen. Zo haal je veel meer uit het bezoek. Maak van je schoolreis, kamp of werkweek een geweldige ervaring; leuk en leerzaam gaan prima samen!

Plannen en boeken

Tijdens kantooruren is het boekingskantoor van Ecomare bereikbaar via telefoonnummer 0222-367440. Mailen kan naar boekingskantoor@ecomare.nl

In overleg kies je de activiteit die bij jouw groep past. Goed om te weten wat nodig is voor een boeking: naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres van de school, 06-nummer op Texel, leerjaar, leeftijd, aantal leerlingen en begeleiders, logeeradres en vervoer op Texel van de groep.

Kosten

Een buitenprogramma kost € 140,- voor een groep van max. 30 leerlingen.

Bezoek Ecomare met introductie vooraf

Scholen krijgen korting op de entree van Ecomare. Het kost voor leerlingen en begeleiders € 7,25. Schoolgroepen kunnen voorafgaand aan het bezoek aan Ecomare een gratis introductie krijgen. De leerlingen gaan dan beter voorbereid het museum in. Bovendien krijgen ze een gratis kraskaart mee. De inleiding boek je van tevoren, telefonisch of via het contactformulier van Ecomare.

Meer tips

  • Op de website van de VVV vind je groepsaccommodaties.
  • Voor een activiteit in het donker is de gratis gps nachtwandeling-app een aanrader.
  • Meer gratis zelfstandig uit te voeren lesprogramma’s vind je hier.