Tweede informatiepunt geopend in Ecomare

19 oktober 2018

Bezoekers van het Nationaal Park kunnen vanaf nu bij Ecomare terecht voor informatie en inspiratie. Op donderdag 18 oktober openden Nationaal Park voorzitter Jan van de Venis en Pauline Folkerts van Ecomare de interactieve informatiewand in de entree. Het Vogelinformatiecentrum heeft sinds de zomer al een infopunt van het Nationaal Park in gebruik.

Startpunt voor bezoek

Nergens in Nederland is zoveel variatie in landschappen op de vierkante meter als op Texel. De mogelijkheden om de natuur van Nationaal Park Duinen van Texel te beleven zijn dan ook enorm. De permanente info- en belevingswand in de ontvangsthal van Ecomare is ingericht om bezoekers te inspireren over wat er allemaal te doen en te zien is. Een metershoge kaart van Texel, een interactief scherm en een film tonen de highlights die je niet mag missen en waar de beste wandel- en fietsroutes lopen. Hét startpunt om de unieke natuur van Texel te ontdekken.

Meer beleving en bescherming

Het informatiepunt voorziet ook in de behoefte om meer over de bijzondere natuurwaarden, planten en dieren van het gebied te weten te komen. “Nationaal Park Duinen van Texel heeft als doel natuurbescherming en natuurbeleving te combineren,” vertelt Jan van de Venis, voorzitter van het Nationaal Park. “Bezoekers krijgen volop de gelegenheid om van de prachtige natuur in het park te genieten. Tegelijkertijd maakt de informatiewand inzichtelijk welke kwetsbare natuur niet - of slechts een deel van het jaar - toegankelijk is voor publiek. We zijn erg blij met deze samenwerking met Ecomare.”

Pauline Folkerts, directeur-bestuurder van Stichting Texels Museum, waar Ecomare onder valt, vult aan: “Het infopunt is een verrijking voor Ecomare. We krijgen vaak vragen over het natuurgebied. Nu kunnen we bezoekers op een centrale plek in ons museum informeren over het Nationaal Park.”

Net van infopunten

Het Nationaal Park werkt aan een net van infopunten die het de Texelse bezoeker zo makkelijk mogelijk maken een unieke natuurbeleving te beleven. Afgelopen zomer opende het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp het eerste Nationaal Park informatiepunt.

Eigenaar Marc Plomp: “Wij ervaren dagelijks hoe blij mensen worden als ze de natuur in zijn geweest. Het is voor ons heel prettig aan de hand van een goede informatiewand en mooi filmmateriaal mensen meer over het Nationaal Park Duinen van Texel te kunnen vertellen. Met ons interactieve systeem kunnen we ze bovendien altijd de meest actuele vogelwaarnemingen in het park tonen.”