Foto van rennende Schotse Hooglanders wint Fotowedstrijd Texel 2019

30 september 2019

Met 540 stemmen op Facebook en Instagram is de foto van Rosalie Kuip van de Schotse hooglanders in de Bollekamer verkozen tot de mooiste natuurfoto van deze zomer. De foto zal binnenkort verschijnen in Texel Dit Weekend.

Meer dan 200 foto’s van de Texelse natuur werden via Facebook en Instagram ingezonden om mee te doen aan de fotowedstrijd. De juryleden, bestaande uit Nationaal Park voorzitter Jan Van De Venis, Texelse fotograaf Justin Sinner, Ilona van de Poel van Grand Hotel Opduin en Staatsbosbeheer boswachter Anna Sprenkeling selecteerden hun vijf favorieten. Tot zondag 29 september middennacht kon het publiek een stem uitbrengen via de social media kanalen.

Bekijk alle foto’s op Instagram

De genomineerden

Winnaar: Rosalie Kuip | Rennende Schotse hooglanders in de Bollekamer

Tweede plaats: Erik Jansen | Zonsopkomst bij het Kogerstrand

Derde plaats: Diaan van Tongelen | Schapenboet

Paul Rillevitz | Lepelaars in het water

Yvonne Eelman | Bloeiende heide van de Bollekamer

Prijzen

Winnares Rosalie Kuip wint een overnachting met ontbijt bij onze gastheer Grand Hotel Opduin. Daarnaast wordt haar winnende foto gepubliceerd in de krant Texel dit Weekend en het hele seizoen de headerfoto van website van Nationaal Park Duinen van Texel.
Erik Jansen komt met zijn foto van de zonsopkomst op een tweede plaats en wint hiermee een privé excursie met de boswachter. Diaan van Tongelen is de derde winnaar met haar foto van de schapenboet. Zij krijgt een tuinvogelpakket van het Vogelinformatiecentrum.