Introductiecursus Texelse Buitengids

12 december 2019

Vind je de natuur op Texel ook zo mooi en wil je je enthousiasme hierover delen met anderen? Dan is de introductiecursus Texelse buitengids iets voor jou. De natuurorganisaties op Texel hebben de handen ineen geslagen om een allesomvattende cursus te realiseren. Op dinsdag 14 januari is er een informatieavond om 20 uur in de Buureton in Den Burg voor alle belangstellenden. Kom vooral en ontdek of het iets voor jou is.

De cursus wordt gegeven tussen 25 februari en 21 april. Hij zal bestaan uit 8 dagdelen: 4 keer theorie op een dinsdagavond en 4 keer buiten op zaterdagochtenden, op de meest bijzonder plekken op Texel. Je leert de Texelse natuurorganisaties kennen, hoe je een excursie aan een groep geeft en je leert allerlei bijzonderheden over de natuurgebieden. Naast de theorie zal er vooral veel actief geoefend worden in de gebieden zelf.

Na afloop van de cursus zijn er heel veel mogelijkheden om andere gebieden op Texel te ontdekken , of meer te leren over werken met bepaalde doelgroepen zoals jonge kinderen of ouderen. Heb je de smaak te pakken? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden op Texel om je te verbreden of verdiepen in gebieden of soort excursie.

Het initiatief tot de cursus komt van Ecomare, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Nationaal Park Duinen de Vogelwerkgroep, Vogelinformatiecentrum, IVN-Texel en het NET. Het is voor alle organisaties van belang dat er nieuwe gidsen bij komen, om meer mensen mee de natuur in te nemen en die te ontdekken. Bijvoorbeeld op expeditie op De Schorren, vertellen over de cultuur op de Hoge Berg, activiteiten bij het Sommeltjespad, korte excursies met ouderen, of helpen tijdens de Dag van het Nationaal Park of het Wadden Vogelfestival.

Tijdens de informatieavond op 14 januari wordt het cursusprogramma toegelicht. Vanzelfsprekend is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen. Op de website van het Nationaal Park, www.npduinenvantexel.nl/doen, is meer informatie te vinden over de informatieavond en de cursus. Aanmelden voor de informatieavond wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht.

Meer informatie: www.npduinenvantexel.nl/doen.