Wadden Vogelfestival 2020 afgelast

25 maart 2020

Vanwege de huidige situatie omtrent het Coronavirus kan het Wadden Vogelfestival op 9 en 10 mei niet door gaan.

Het Wadden Vogelfestival vind al drie jaar plaats tijdens het tweede weekend van mei. Het festival staat in het teken van vogels en vogelen, of je nou een ervaren vogelaar bent of een algemene natuurliefhebber. Tijdens het festival zijn er tal van activiteiten rondom vogelen en een Big Day, een wedstrijd waarin teams van vogelaars in 24 uur zoveel mogelijk vogels proberen te ontdekken op het eiland. De opbrengsten hiervan zijn elk jaar bestemd voor een andere vogelsoort, dit jaar de Zomertortel.

Steun de Zomertortel

Ondanks dat het festival niet door kan gaan, wordt er nagedacht over alternatieve vormen van de Texel Big Day. Solo teams of vogelen vanaf eigen tuin en balkon: de organisatie zal hier later nog op terug komen. Het is bovendien nog steeds mogelijk om het goede doel te steunen. Je kan een donatie doen via de website van het Wadden Vogelfestival.

Wadden Vogelfestival 2021

Zet het alvast in je agenda: 8 en 9 mei 2021 zal de volgende editie van het Wadden Vogelfestival plaatsvinden. Dan zal het weekend hhopelijk in zijn originele vorm plaatsvinden, met nieuwe excursies, een Texel Big Day en (kunst)markt voor vogelaars.

Meer informatie over het Wadden Vogelfestival is te vinden op www.waddenvogelfestival.nl