Beleef de Texelse natuur op afstand: 3 tips

17 december 2020

Wat een domper, precies voor de feestdagen zullen we met zijn allen weer thuis moeten blijven en zo min mogelijk reizen. Een groot geluk voor alle eilandbewoners dat ze nog kunnen genieten van de prachtige natuur, maar iedereen op het vasteland zal nog even geduld moeten hebben.

Zolang jij niet naar het Nationaal Park kan komen, brengen wij het Nationaal Park graag naar jou. Kijk, luister en beleef de Texelse natuur vanuit je huiskamer met de volgende online tips

Vroege Vogels op pad met de boswachter

Vroege Vogels was op bezoek in het Nationaal Park! Presentatoren Menno Bentveld en Willemijn Veenhoven verkennen de vele landschappen die het eiland rijk is. Boswachter Anna neemt ze mee naar de Slufter, vertelt over het ontstaan en de bijzondere zilte begroeiing die er te vinden is. Boswachter Jerome laat de Schorren zien, waar je als bezoeker niet zomaar mag komen, en vertelt waarom dit zo’n belangrijke plek is voor trekvogels. Klik hier voor de aflevering.

 

Texel in je oren

Het alarm dat de Teso luidt bij vertrek, de meeuwen die meevliegen wachtend op een stukje brood van een van de passagiers. Een concert van vogels in de Slufter en mekkerende schapen met hun lammetjes. De ruisende wind door de Hors en opstuivend zand. Pak je dik in, vind buiten een rustig plekje en sluit je ogen: tien minuten zal je je op Texel wanen met deze 3D audio ervaring van BinnensteBuiten.

Op bezoek in de Slufter

Het jaar afsluiten op Texel kan op 30 december met het programma BinnensteBuiten. Vogelaar en ecoloog Camilla Dreef gaat op pad in de Slufter om vogels te bewonderen. Ondertussen zijn chef kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer aan het koken met Texelaars.

Bekijk deze aflevering op 30 december, NPO2 om 18.45.

 

Vond je dit interessant?

Klik hier en ontvang 4x per jaar de leukste nieuwtjes, tips en activiteiten in je mailbox!