Ga op ontdekkingstocht met de Skarrelaars!

29 april 2021

Ben jij tussen 6 en 12 jaar en ben je graag buiten? Dan is de Skarrelaars echt iets voor jou! Dus ga mee op ontdekkingstocht in de natuur! Met de boswachters Anna en Jerome kom je op plekken waar je anders niet zomaar komt.

De jeugdnatuurgroep

Bijna twintig jaar organiseerde IVN avontuurlijke buitenactuviteiten voor de jeugd in de gevarieerde natuur van Texel. Samen ontdekken, verkennen en beleven. Zo hebben kinderen de kans gekregen fijne natuurherinneringen te maken. Nu draagt IVN dit stokje over aan ons, aan Staatsbosbeheer en aan Natuurmonumenten. Zij zetten de natuurgroep voort onder de naam: Skarrelaars.

De Skarrelaars

De Skarrelaars gaan elke maand op ontdekkinsgreis in de natuur. De avontuurlijk activiteit vindt altijd plaats op zaterdag van 14.00-16.00 uur. Op 12 juni is het Slootjesdag en gaan we waterdieren vangen! Maar ook een walvisbotten collectie en een kraambezoek in de meeuwenkolonie komen op het programma te staan. Zo zijn er nog veel meer leuke plannen, maar wat precies houden we nog even geheim!

Kosten

Eén jaar lidmaatschap voor de Skarrelaars kost €30.

Aanmelden

Dus ben jij (ouder van een kind van) 6 tot 12 jaar en ben je graag buiten? Meld je gauw aan door een mail te sturen, want de groepsgrootte is beperkt. Inmiddels hebben veel kinderen zich aangemeld, en zit de groep van 6 t/m 9 jaar vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor onze maillijst, dan word je uitgenodigd voor alle openbare activiteiten zoals de wilde buitendagen, de natuurwerkdag en kinderlezingen georganiseerd door IVN in de bibliotheek.

Ben je nieuwsgierig, maar wil je liever eerst komen kijken? Dat kan! De eerste twee keer kun je gewoon met ons mee. Je hoeft je alleen maar aan te melden per mail en dan nemen wij contact met je op.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie. Heb je vragen? Bel dan naar 06-20881993 om je vraag te stellen aan de coördinator van de Skarrelaars Mariette Smit.

Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, ik doe en ik begrijp het. - Confucius