Wadden Vogelfestival 2021 een groot succes

10 mei 2021

Ondanks het slechte weer van het afgelopen weekend zijn er weer records gebroken, vele vogels gezien en leuke activiteiten ondernomen tijdens het Wadden Vogelfestival 2021. Ook werd voor de vijfde maal de Texel Big Day georganiseerd, de vogelkijkwedstrijd voor het goede doel.

Ondanks de beperkingen vanwege het Corona virus werden er verschillende activiteiten georganiseerd. Het hele weekend konden mensen bijvoorbeeld mee op vogelexcursie om op zoek te gaan naar de zeldzame vogels op het eiland. Ook was er een verrekijkershow bij het Vogelinformatiecentrum waar specialisten aanwezig waren en vele soorten verrekijkers en telescopen konden worden bekeken en vergeleken.

Tijdens de Texel Big Day op zaterdag 8 mei zijn er ook dit jaar weer vele vogels gezien. 18 teams over heel Nederland deden mee aan deze vogelkijkwedstrijd en er zijn maarliefst twee regionale records gebroken. In het werkgebied Nijmegen en omgeving werden 137 vogelsoorten gezien en op Texel maarliefst 159 soorten. Lees hier meer over de winnende teams van de Texel Big Day van dit jaar.

Ook is er met de Texel Big Day weer geld ingezameld voor het goede doel, de bescherming van de akkervogels. Tot nu toe is er maarliefst 7.700 euro opgehaald, en doneren kan nog steeds! Het gaat namelijk niet zo goed met de akkervogels zoals de patrijs, veldeeuwerik en blauwe kiekendief, en vele soorten staan op de Rode Lijst van bedreigde vogelsoorten. Ook doneren? Klik dan hier.

Wil je meer weten over het waddenvogelfestival? Kijk dan op www.waddenvogelfestival.nl.

Lijkt vogels kijken jou ook leuk, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan hier onze tips voor beginnende vogelaars!