Ondernemers als schakel tussen toerist en Texelse natuur gezocht

01 juli 2021

Recreatieondernemers worden opgeroepen om zich aan te sluiten als Gastheer van het Nationaal Park Duinen van Texel

Meer dan ooit is er informatie over Texel en haar natuurgebieden beschikbaar, bijvoorbeeld via apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de verhalen van mensen, de weetjes die niemand weet, iets bijzonders dat je pas ziet als je erop gewezen wordt, die maken dat je natuur écht beleeft. En de natuur op Texel heeft recreanten zoveel moois te bieden: zodra je er meer over weet kan je er niet meer over ophouden.

Deze verhalen worden verteld door de Gastheren en –vrouwen van het Nationaal Park. Deze ondernemers hebben een cursus gevolgd, zodat zij precies weten hoe de Texelse natuur is ontstaan en wat er zich op dit moment afspeelt. Zij zijn de schakel tussen toerist en natuur.

Aanmeldingen geopend

Al jaren leidt het Nationaal Park Duinen van Texel ondernemers op die te maken hebben met recreatie of toerisme in of rondom het park. En dit najaar is weer een nieuwe kans voor alle ondernemers om mee te doen. Een nieuwe cursus start op dinsdag 12 oktober.

Tijdens de cursus van drie dagdelen leren zij over de waarden, de ontstaansgeschiedenis en aanwezige flora en fauna in het Nationaal Park. In samenwerking met elkaar en met hulp van experts uit het park ontdekken zij hoe ze hun gasten een beleving bieden die alleen op Texel mogelijk is.

Er gingen al veel Texelse ondernemers voor. Van Piet en Ina van Texel Yurts tot Sabien van catering STAAL. Zij zijn ieder op hun eigen manier de schakel tussen toerisme en de natuur en vertellen hun gasten graag meer over hun favoriete plekken in de Texelse natuur.

Lees hier meer informatie en om je aan te melden voor de gastherencursus.