Ontdek met dit online spel hoe jij reist als een vogel

12 augustus 2021

Veel vogels maken elk jaar een trektocht, waarbij Texel een tussen- of eindbestemming is. Ben jij deze zomer naar Texel gereisd of staat er een tocht op de planning? Je had het niet gedacht, maar waarschijnlijk lijkt deze reis veel op de reis die trekvogels maken. Ontdek nu meer over de bijzondere tocht die vogels afleggen naar het eiland en hoe jouw reis daarop lijkt met het spel Reizen als vogels, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar!

Duizenden kilometers vliegen

Trekvogels vliegen jaarlijks duizenden kilometers om naar koelere, of juist warmere oorden te vliegen zodra het seizoen veranderd. Texel is een populaire plek voor veel trekvogels. Het eiland ligt namelijk op een goede plek in de westelijke Europese trekroute. Hierdoor is het de perfecte stop voor vogels om uit te rusten en op het voedselrijke wad een hapje te eten. We kunnen ons bijna niet indenken hoe een vogel zulke enorme afstanden kan afleggen en wat er allemaal bij komt kijken. Het vergt niet alleen een goede voorbereiding zoals een goede bodem en het uitstippelen van een route, maar ook kunnen navigeren en het ontwijken van gevaren onderweg.

Hoe reis jij als een vogel?

De bijzondere reis die vogels maken naar Texel, lijkt in bepaalde opzichten op de reis die mensen maken naar het eiland. Ook wij bereiden ons voor, pakken onze spullen, navigeren naar bestemming en zoeken een accommodatie uit. Om te ontdekken hoe jouw reis lijkt op de reis van een trekvogel, heeft het Nationaal Park Duinen van Texel een online spel ontwikkeld speciaal voor kinderen 8 t/m 12 jaar. Het spel kan gespeeld worden op verschillende momenten: als voorbereiding op de reis naar Texel, onderweg naar bestemming of als je er al bent. Maar ook als je binnenkort niet naar Texel gaat of je al bent geweest is het een leuke manier om meer te leren over deze bijzondere reis van vogels.

Speel het spel hier en ontdek hoe jij reist als een vogel!

Wil je meer weten over vogels? Bekijk dan deze pagina met de vogels in het Nationaal Park, tips om te beginnen met vogelen en waar je vogels in het park kan bekijken.

Kom je naar het eiland of woon je op Texel? Breng dan een bezoek aan de tentoonstelling Weg van de Waddenzee bij Ecomare.