Natuureiland Texel 2022 is uit.

09 april 2022

Vanaf dit weekend vind je het Magazine Natuureiland Texel op de boot, bij onze informatiepunten (Ecomare, VVV en Vogelinformatiecentrum) en bij onze gastheren- en vrouwen.

Download hier het magazine in PDF.

Blader hier online door het magazine.

Het magazine staat dit jaar onder andere in het teken van symbiose waarbij soorten afhankelijk zijn van andere soorten. Op Texel vind je vele voorbeelden van hele bijzondere en zeldzame soorten.

Over zeldzame soorten gesproken: soorten die op Texel veel voorkomen en heel algemeen lijken, komen in de rest van Nederland of zelfs de wereld erg weinig voor. Andersom komt het ook voor: heb jij bijvoorbeeld ooit een eekhoorn op Texel gezien?

Misschien bezoek je de Texelse natuur voor het eerst. Er valt heel veel te ontdekken, want de verschillende natuurgebieden en landschappen bieden telkens wat anders. De Texelaar kent de bijzondere plekjes als geen ander, dus in dit magazine staan tips van de Texelaars en suggesties voor mooie wandel- en fietsroutes, bijvoorbeeld langs plekken waar je bijzondere vogels ziet.

Dit magazine staat ook in het teken van oderzoek. Op het eiland valt van alles te inventariseren en onderzoeken, bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van de tapuit door Cor Smith. En boswachter Erik van der Spek ontdekt nog steeds nieuwe bijensoorten. Beide heren hebben jarenlang voor de Texelse natuur gewerkt en er heel veel voor betekend. Omdat Erik met pensioen gaat wilden wij hem nog een keer uitgebreid spreken en je leest dit terug in het magazine. Vers van de pers was Erik de eerste die het magazine in ontvangst mocht nemen.

Namens de redactie, heel veel leesplezier!

Masja Gielstra, coördinator Communicatie & Educatie Nationaal Park Duinen van Texel

Download hier het magazine in PDF.

Blader hier online door het magazine.