Nationaal Park Duinen van Texel heeft als eerste Nationaal Park een jongeren bestuurder.

14 december 2022

14 december 2022, Texel

Nationaal Park Duinen van Texel heeft als missie om de Texelse natuur minimaal net zo mooi door te geven aan toekomstige generaties. Rekening houden met toekomstige generaties begint met het serieus nemen van de belangen en input van de volgende generaties: onze jongeren. Jan van de Venis, voorzitter van het Nationaal Park is dan ook super trots om te melden dat Rodny Stolk is benoemd tot bestuurslid. Rodny (21 jaar, Oudeschild), zal zich hard maken dat de stem van de Texelse jongeren wordt gehoord.

Rodny: "De jonge Texelaars zijn de toekomst van het eiland. Het is daarom van belang om ons bewust te zijn van de prachtige omgeving om ons heen. Om de toekomst van de Texelse natuur en omgeving te waarborgen, is het van belang om onze stem ook te laten horen. In samenwerking met Jong op Texel zullen we een veelvoud aan jongerenmeningen verzamelen en vertegenwoordigen door jongeren op verschillende manieren te benaderen. Zo ook op instagram (@jongoptexel), waar we door middel van polls actief meningen verzamelen. Jong op Texel is een nieuw initiatief dat begin 2022 met vier Texelse jongeren startte om jongerenmeningen op tal van manieren te verzamelen en vervolgens ook te vertegenwoordigen. Het initiatief vloeide voort uit een programma van het Nationaal Park om jongeren meer invloed te geven op hun eigen toekomst, en met de realisatie van het eerste jongeren bestuurslid denk ik dat we heel goed op weg zijn.”

Jan van de Venis: “We zoeken al een paar jaar naar jongeren vertegenwoordiging in het bestuur. Maar niet vanuit één persoon, maar vanuit een steeds veranderende en diverse groep jongeren. We zijn natuurlijk al heel blij met Rodny als bestuurslid, maar de vraag hoe we jongeren laten meedoen bij het Nationaal Park wordt door hem fantastisch opgepakt: via hem en ‘Jong op Texel’ hopen we niet alleen op een wisselwerking met een zo divers mogelijke groep jongeren, maar ook dat zij het stokje t.z.t. goed doorgeven aan andere jongeren. Daarbij zien we er naar uit dat zij ons ook weten te vinden en kunnen bevragen. Samen op naar de mooist mogelijke toekomst.