Groene wandelpaden open tot 1 maart

13 februari 2023

Heb jij de groene wandelpaden al ontdekt?

Buiten het broedseizoen heb je de mogelijkheid om te genieten van deze groene paden. Als je nog nooit eerder rond deze tijd van het jaar op Texel bent verbleven, is dit je kans! Tot en met 28 februari kan je de mooie natuur van het eiland vanaf de groene wandelpaden te beleven.

De groene routes liggen verspreid over het eiland in heel verschillende landschappen. De groene route die start bij Paal 28 loopt door de Eierlandse Duinen, waar de kleuren op het water en de duinen steeds met de zon mee veranderen. En na een korte klim over het duin zie de Slufter vanuit een unieke invalshoek. Naast de vele vogels in dit gebied, kun je ook het geluk hebben om de Konikspaarden te zien. Let in het belang van de paarden wel op dat je afstand houdt. De vogels verkennen ook voor het broedseizoen al de omgeving, op zoek naar de beste plek voor hun nest.

De groene wandelpaden in het Nationaal Park Duinen van Texel herken je aan de groene paaltjes. Vanaf 1 maart zijn de groene wandelpaden weer gesloten, zodat de vogels in alle rust kunnen broeden en hun jongen succesvol kunnen grootbrengen.

Bij het overzicht van de wandelroutes staat aangegeven welke routes stukken groene route bevatten.