Stem op het Waddengebied als Mooiste Natuurgebied van Nederland!

10 oktober 2016

Het Waddengebied dingt mee naar de titel Mooiste Natuurgebied van Nederland. Met de verkiezing wil het kabinet de Nederlandse natuur aantrekkelijker maken voor binnen- en buitenlandse bezoekers. Ben jij ook fan van het unieke Waddengebied? ► Breng vóór 31 oktober je stem uit op www.mooistenatuurgebied.nl.

 

 

Wadden: natuurgebied van wereldklasse

Het Waddengebied is het grootste natuurgebied van Nederland en herbergt een weergaloze wildernis: de Waddenzee. De Waddenzee ís al een natuurgebied van wereldklasse en is in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot Natuurlijk Werelderfgoed. Onder invloed van eb en vloed veranderen natuur en landschap voortdurend. De bijzondere planten en dieren die er groeien zijn tegelijk krachtig en kwetsbaar door de specifieke omstandigheden in het Waddengebied. Zes miljoen vogels per jaar gebruiken het wad als tankstation tijdens de trek. Naast Nationaal Park Duinen van Texel, genieten ook de nationale parken Lauwersmeer en Schiermonnikoog grote bekendheid.

 

Stem op de Wadden!

De Wadden zijn echt van ons allemaal. De Wadden prikkelen voortdurend de zintuigen van bewoners en bezoekers. Wie heeft er niet eens uitgewaaid aan de Waddenkust? Daarnaast bieden de eilanden de schoonste stranden van Nederland, prachtige landschappen en stikdonkere nachten.

 

►Ga vóór 31 oktober naar mooistenatuurgebied.nl en stem op het Waddengebied!

► Of SMS 'NATUUR[spatie]12' naar 1008

 

Over de verkiezing

Met de verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland wil het kabinet de Nederlandse natuur aantrekkelijker maken voor binnen- en buitenlandse bezoekers. De drie natuurgebieden met de meeste stemmen worden de komende jaren gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur.