Voorjaarsschoonmaak in De Slufter

07 maart 2017

De zee spoelt elke winter veel afval De Slufter in. Plastic en blikjes verzamelen zich in het vloedmerk. Zo aan het begin van het broedseizoen is het weer de tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. De boswachter van Staatsbosbeheer kan hierbij veel hulp gebruiken.

 

Mensen die graag aan deze actie willen meewerken zijn welkom op zaterdag 11 maart vanaf 09.30 in de Slufter. Verzamelpunt is de overzijde van de trap aan het eind van de Slufterweg. Het vuil ruimen duurt tot 13.00 uur. De boswachter zorgt voor werkhandschoenen en na afloop krijg je een warme versnapering. Meld je aan via texel@staatsbosbeheer.nl.

 

Bijzonder natuurgebied

Elke winter loopt De Slufter in het Nationaal Park Duinen van Texel enkele malen vol met zeewater uit de Noordzee. De rottende resten die achterblijven zodra De Slufter weer leeg stroomt, geven leven aan bijzondere planten en dieren als wiervliegen en de strandkortschild. Tijdens de schoonmaakactie laten we deze natuur natuurlijk ongemoeid.

Lees meer over De Slufter

 

Dankzij de steun van verschillende organisaties kan deze jaarlijkse schoonmaakactie plaatsvinden. Staatsbosbeheer zorgt voor vuilniszakken en werkhandschoenen. De gemeente Texel neemt de afvoer van het vuil naar het overslagstation voor zijn rekening. Café Restaurant De Slufter zorgt voor een warme kop soep na afloop.

 

Foto: Richard Heerschap