Natuur in beeld in Texels boek

19 mei 2017

Op Texel is veel moois te zien. De duinen zijn zelfs een Nationaal Park! Toch valt er nog veel te ontdekken. Natuurfotografen Adriaan en Sytske Dijksen tonen in het boek 'Texel in stukjes' de onbekende kanten van Texel. Op zaterdag 17 juni ontvangt Texelganger Emile Roemer het eerste exemplaar.

 

Texel in stukjes is gebaseerd op de artikelen die de twee natuurfotografen de afgelopen jaren schreven voor de krant Texel dit Weekend. Het boek geeft geen volledig beeld van het eiland, dat zou nauwelijks mogelijk zijn. Het nodigt wel uit met een andere blik Texel te verkennen. Zonder belerend met de wijsvinger te zwaaien, hopen Adriaan en Sytske met hun boek de interesse in de Texelse natuur te vergroten en daarmee het besef dat deze moet worden bewaard en beschermd.

 

 

Van walvissen tot vlinders

Het boek bestaat uit 54 verhaaltjes en prachtige fotos'van Texel. Kleine en rijk geïllustreerde verhaaltjes over steeds één facet van de Texelse natuur. Van hazen en konijnen tot walvissen, van scholeksters tot ganzen en van vlinders tot paddenstoelen, de onderwerpen vormen een dwarsdoorsnede van alles wat er op Texel leeft. Sommige stukjes gaan over de Slufter, de Hors of een ander natuurgebied, andere over een seizoen of een weersverschijnsel.

 

Boekpresentatie met Emile Roemer

Iemand die al lang overtuigd is van het bijzondere karakter van onze natuur, is SP-leider en fervent Texelganger Emile Roemer. Hij is zaterdag 17 juni om 14.00 uur bij Ecomare om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. De boekpresentatie is voor iedereen toegankelijk.

 

Koop het boek, win een trip

Het boek is na de presentatie te koop voor de speciale prijs van €20,- (winkelprijs €24,95). Uiteraard zitten Sytske en Adriaan klaar om te signeren. De eerste 100 kopers maken tevens kans op een middag op stap met Adriaan en Sytske!