Nationaal Park en Texel op Sail Den Helder

20 juni 2017

Nationaal Park Duinen van Texel is één van de Texelse partners die zich presenteren op Sail Den Helder aankomend weekend. Kom naar het grootste nautische event van Nederland en breng een bezoek aan het Texelse dorp. Samen met Vogelinformatie Texel en Agami tonen we de vogelpracht van het vogeleiland Texel.

 

Sail Den Helder 2017 is dit jaar het grootste nautische evenement van Nederland. Het belooft vier dagen lang een groot spectaculair feest te worden in Den Helder, voor jong en oud. Van 22 tot en met 25 juni zijn er vele activiteiten en bezienswaardigheden zowel op het water als op de wal.

 

Texelse dorp

Terwijl ruim 30 Tall Ships uit 18 verschillende landen voorbij varen, presenteren op de wal de vier gemeentes uit de Noordkop van Noord-Holland zich op een vrolijke manier. Texel geeft het terrein een mooie strand uitstraling en promoot diverse hotspots die het eiland rijk is. Zo ook het Nationaal Park Duinen van Texel. Samen met Vogelinformatiecentrum Texel en online vogelbeeldbank Agami laat het Nationaal Park bezoekers van de stand de vogelpracht van Texel Vogeleiland beleven.

 

Texel: unieke natuur en veel vogelsoorten


Het Nationaal Park Duinen van Texel heeft door de unieke natuurlijke waarden en grote variatie een rijke vogelpopulatie. Het gebied aan de westkant van het eiland is een afwisselend landschap van natte duinvalleien, droge duinen, bossen, heidevelden en de grootste ononderbroken duinenrij van Europa. Voor elke vogelsoort wat wils.

 

Tijdens SAIL Den Helder brengen we het Wadden Vogelfestival 2018 op 12 en 13 mei 2018 onder de aandacht. Bemachtig op onze stand het Texelse vogelboekje en maak kans op een weekendje Texel winnen door een vogel te spotten.

 

Bekijk het programma van Sail Den Helder

 

 

Foto: Sail Den Helder