Schrijf je in voor Texel Big Day 2018

01 december 2017

Op 12 mei 2018 organiseren Nationaal Park Duinen van Texel, Vogelinformatiecentrum Texel en partners het tweede jaar de vogelrace Texel Big Day. Het goede doel dit jaar: de huiszwaluw. Team van vogelaars en vogelliefhebbers proberen in 24 uur op Texel zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. De teams verplaatsen zich alleen op de fiets of lopend. Een spannend event midden in de prachtige natuur van het eiland Texel.

Goede doel 2018: de huiszwaluw

In 2017 werd het mooie bedrag van 7.517,35 euro opgehaald voor de bedreigde broedvogels op de Texelse stranden. In 2018 haakt Texel Big Day aan bij het Jaar van de Zwaluw en de campagne van Sovon en Vogelbescherming. Want ook op Texel kan de huiszwaluw, die landelijk gestaag achteruit gaat, wel wat steun gebruiken. Met het opgehaalde geldzorgt Stichting Texel Vogeleiland voor goede voorlichting over de huiszwaluw en praktisch uitvoerbare maatregelen om de huiszwaluw te ondersteunen.

Doe ook mee!

Meld je nu aan als team om een dag vogels te kijken voor het goede doel. De sfeer op de dag zelf, de kameraadschap tussen vogelaars en je bijdrage aan het goede doel zijn allemaal goede redenen om mee te doen. Alle teams krijgen ondersteuning bij sponsoring en promotie, en advies om zo veel mogelijk soorten te zien. Wil je mee doen maar heb je geen team? Laat het ons ook weten, ook dan kunnen we je helpen.

Ga voor aanmelding en meer informatie naar www.texelbigday.nl

Wadden Vogelfestival

De Texel Big Day wordt georganiseerd in het kader van het Wadden Vogelfestival op 12 en 13 mei 2018 en de Nationale Vogelweek van 12 t/m 20 mei 2018. Lees meer op www.waddenvogelfestival.nl