Nieuwe voorzitter Nationaal Park Duinen van Texel

01 december 2017

Mr. Jan van de Venis (43 jaar) is vanaf september de nieuwe voorzitter van Nationaal Park Duinen van Texel. Het bestuur van Nationaal Park Duinen van Texel meent met Van de Venis een vaardige voorzitter te hebben gevonden. Een voorzitter die met gevoel voor alle belangen de kunst verstaat een meerwaarde te creëren voor de natuur.

Van de Venis is als voormalig advocaat en als eigenaar van een internationaal opererend adviesbureau, inhoudelijk expert op het terrein van het recht, water, klimaat, natuur en milieu. Hij is een veelgevraagd dagvoorzitter en gastspreker. Ook is hij een ervaren voorzitter van stichtingen en verenigingen.

Van de Venis komt vaak en graag met zijn vrouw en twee tienerkinderen op Texel. Hij heeft hier een seizoensplaats.

"Het Nationaal Park Duinen van Texel is een wonderschoon en uniek natuurgebied, dat mij keer op keer verkwikt. In het Nationaal Park ervaar je overal de verbinding met de natuur. Voel je je onderdeel van de natuur."

"Wereldwijd groeit de druk op natuurgebieden en neemt de biodiversiteit in rap tempo af. Het is aan ons om te zorgen dat dit in ons Nationaal Park niet gebeurt. Integendeel, dat we een voorbeeld zijn hoe dit anders kan: dat we het in een nog betere staat door mogen geven aan onze kinderen en toekomstige generaties. Met die lange termijnvisie en die belangen voorop, hoop ik met alle samenwerkende partijen (natuurorganisaties, ondernemers en landbouw) meerwaarde te creëren. Voor de natuur en daarmee voor Texel en ons allemaal."

Zijn motto (zie Linkedin) is:

"Through all of my work, I aim to make a positive contribution towards a more just, sustainable, inclusive and peaceful world and a healthy planet for present and future generations."