Nieuwe website toont natuurschoon Nationaal Park Duinen van Texel

07 december 2017

Welkom op de nieuwe website van Nationaal Park Duinen van Texel! Het Nationaal Park is een parel van de Nederlandse natuur en met het Waddengebied in 2016 verkozen tot Mooiste Natuurgebied van Nederland. Deze site geeft je nu een voorproefje van de pracht van elk van de uitzonderlijke natuurgebieden van het geliefde eiland.

Nationaal Park Duinen van Texel is een afwisselend landschap. Wandelaars en fietsers vinden er een natte duinvalleien, droge duinen, indrukwekkende uitzichten. Fietsers kunnen genieten van lommerrijke bossen, eindeloze paarse heidevelden en de hoogteverschillen grootste ononderbroken duinenrij van Europa. Het gebied wordt bekroond door de rijke vogelpopulatie en unieke natuurlijke waarden. Deze website laat, in foto en film en van Zuid naar Noord, de schoonheid en bijzonderheden van de zo verschillende natuurgebieden zien. Maak je keuze uit uit talloze highlights, getipt door de boswachters en een twintigtal wandelingen door de uiteenlopende natuurgebieden.

Ook voor de toekomst

Het Nationaal Park Duinen van Texel, een samenwerking van o.a. Staatsbosbeheer en de Gemeente Texel, zet zich samen met Texelaars en bezoekers in om de bijzondere natuur voor de toekomst te bewaren en in een nog betere staat door te geven. De website vertelt daarom zowel waar bezoekers kunnen genieten van de enorme rust en ruimte, als hoe we samen zorg kunnen dragen voor de Texelse natuur en waarom dit zo belangrijk is.

Vragen, ideeën of andere opmerkingen? Mail naar info@npduinenvantexel.nl

Foto: Aris Bremer