Onze nieuwe boswachter: Charlotte Biskop

13 februari 2018

Sinds 1 januari heeft het Nationaal Park Duinen van Texel een nieuwe boswachter. Charlotte Biskop is gestart als boswachter Publiek bij Staatsbosbeheer. RTL Z interviewde haar over het nieuwe baan.

Charlotte Biskop (29) is de nieuwe boswachter op Texel. Sinds 1 januari vervult ze de felbegeerde baan in de natuur. Ze gooide het roer volledig om, want hiervoor was ze redacteur bij de NOS. Die carrièreswitch bevalt haar uitstekend.

"Ik wist beter hoe de situatie in Syrië was, dan in mijn eigen achtertuin", blikt Biskop terug op haar werk als journalist. Ze was alle ellende en narigheid in de wereld helemaal zat, ondanks dat ze het werk als verhalenverteller juist heel leuk vond. Daarom koos ze voor het avontuur, zoals ze het zelf noemt.

Verhalenverteller in de natuur

Verhalen vertellen doet Biskop nog steeds. Ze geeft excursies op Texel en houdt via sociale media de rest van Nederland op de hoogte van het natuurleven op het eiland. "Er is zo veel moois, zo dichtbij, waar mensen geen weet van hebben. Die verhalen wil ik delen. De verwondering over wat er te zien is in de natuur."

Lees hier het hele interview met RTL Z.

Heb jij mooie verhalen over de Texelse natuur voor boswachter Charlotte? Deel ze met haar op Instagram of Twitter, of stuur ons een bericht via Facebook.