Basisonderwijs

Actief buiten bezig zijn met de hele klas. Beleef de natuur van het wad of de Slufter op Texel met al je zintuigen! Hieronder vind je een overzicht van alle buitenprogramma’s voor basisschoolgroepen. Ecomare maakt leren leuk!
 

Wadprogramma

De bodem van de Waddenzee bruist van het leven! Door lekker zelf bezig te zijn met netjes, hengels en handen ontdekken leerlingen welke dieren er allemaal leven in en op het wad. Dit natuurgebied is zo bijzonder, dat het is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Bij het wadlopen loop je in feite op de bodem van de zee; een unieke ervaring.

Slufterprogramma

In de Slufter heeft de zee vrij spel. Ga mee op ontdekkingstocht door dit prachtige kweldergebied! We beleven de Slufter met zijn bijzondere plantengroei letterlijk met alle zintuigen. Extra leuk: je hoeft niet op de paden te blijven. Je mag lekker van de duinen springen of natte voeten krijgen in de geul. Met duwnetjes gaan we op zoek naar de dieren die in het water leven.

Kosten

Een buitenprogramma kost € 140,- voor een groep van max. 30 leerlingen.

Plannen en boeken

Het plannen van een schoolactiviteit is maatwerk. Bel daarom tijdens kantooruren met het boekingskantoor op Ecomare: 0222-367440 of stuur een mail naar boekingskantoor@ecomare.nl

In overleg kies je de activiteit die bij jouw groep past. Goed om te weten wat wij nodig hebben voor een boeking: naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres van de school, 06-nummer op Texel, leerjaar, leeftijd, aantal leerlingen en begeleiders, logeeradres en vervoer op Texel van de groep.