VO onderbouw

Actief buiten bezig zijn met je school. Onder leiding van een ervaren gids van Ecomare de Texelse natuur in. Zelf ontdekken en actieve natuurbeleving staan centraal. In de onderbouw en het VMBO gaat het ook om vaardigheden, praktische toepassingen van de lesstof en zelfwerkzaamheid van de leerlingen. Hieronder vind je het aanbod aan buitenprogramma’s voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Leren in de natuur is leuk!

Wadprogramma

De bodem van de Waddenzee bruist van het leven! Via verschillende opdrachten ontdekken de leerlingen zelf wat het waddengebied zo bijzonder maakt. Zo bijzonder, dat het is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Er komt van alles aan bod: trekvogels, eb en vloed, het bodemleven. Ook ga je met zijn allen vissen met een sleepnet. Bij het wadlopen loop je in feite op de bodem van de zee; een unieke ervaring.

Slufterprogramma

In de Slufter heeft de zee vrij spel. Ga mee op ontdekkingstocht door dit prachtige kweldergebied! We beleven de Slufter met zijn bijzondere plantengroei letterlijk met alle zintuigen. Extra leuk: je hoeft niet op de paden te blijven. Met duwnetjes gaan we op zoek naar de dieren die in het water leven.

Kosten

Een programma kost € 140,- voor een groep van max. 30 leerlingen.

Plannen en boeken

Het plannen van een schoolactiviteit is maatwerk. Bel daarom tijdens kantooruren met het boekingskantoor van Ecomare: 0222-367440 of stuur een mail naar boekingskantoor@ecomare.nl

In overleg kies je de activiteit die bij jouw groep past. Goed om te weten wat nodig is voor een boeking: naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de school, 06-nummer op Texel, leerjaar, leeftijd, aantal leerlingen en begeleiders, logeeradres en vervoer op Texel van de groep.