Bereikbaarheid

Het Nationaal Park Duinen van Texel vind je in het westelijk deel van Texel. Het hele duin- en bosgebied, van het zuidpuntje bij De Hors tot de noordpunt bij de vuurtoren, behoort tot het Nationaal Park. Er zijn geen vaste ingangen: op tientallen plekken kun je het park in.

Naar Texel

Met het openbaar vervoer vanaf de vaste wal is het Nationaal Park ook goed bereikbaar. Vanaf het NS-station in Den Helder vertrekt om 12 minuten over het hele uur een Texelhopperbus ( lijn 28) naar de veerhaven.

Ieder uur op het halve uur tussen 6.30 en 21.30 uur vertrekt de TESO-veerboot vanuit Den Helder naar Texel. Een overtocht kost € 2,50 per persoon voor een retour. Je kunt ook de fiets, motor of auto (met aanhanger of caravan) meenemen. Vanaf Texel vaart de boot dagelijks tussen 6.00 en 21.00 uur. Op drukke dagen vaart er ieder half uur een boot in beide richtingen.

Meer informatie over tarieven, vertrek- en wachttijden vind je op de website van TESO. Via de webcams op de site kun je live de drukte op de parkeerterreinen bekijken.

Op Texel

Op Texel aangekomen vertrekken lijnbussen van Connexxion (28 en 828) via een vaste route naar Den Burg en De Koog. Naar alle andere bestemmingen rijden kleine Texelhopperbussen. Als je bestemming niet aan de route van de vaste buslijn ligt, dan kun je minimaal een uur van tevoren een Texelhopperbusje reserveren naar je bestemming. Er zijn 130 haltepalen waar je kunt in- en uitstappen. Een flink aantal van die haltepalen ligt in of dichtbij het Nationaal Park.

Per rit betaal je drie euro p.p. Het is handig om vooraf online kaartjes te bestellen via de website van Texelhopper. Hier vind je ook meer informatie over het openbaar vervoer op Texel en een overzicht van alle Hopperhaltes.

Uiteraard is het park per fiets het leukst en makkelijkst te bereiken. Lees hier alle informatie over fietsknooppunten en fietsverhuur.