Parkeren

In het bos

Ga je het Nationaal Park in vanuit het bos, dan kun je gratis parkeren in de daarvoor bestemde vakken en parkeerzones. Het is niet toegestaan om langs de boswegen en de strandslagen te parkeren.

Dorp of strandslag

In alle dorpen en op de strandslagen geldt betaald parkeren. Je kunt per uur betalen via de parkeerautomaten (let op: muntgeld NIET mogelijk) of een handig e-vignet aanschaffen, bij de automaat of online. Zo'n e-vignet kun je kopen voor een dag, week (8 dagen) of jaar. De kosten lopen op van € 7,50 per dag tot €20,- voor een jaar. De controle gebeurt op kenteken. Parkeren per uur kost op Texel € 2,50. Voor aanschaf van een Texel e-vignet of meer informatie kijk je op Texelevignet.nl.

Auto parkeren in Den Helder

Kom je liever zonder auto naar ons park? Goed idee! Je kunt je auto gratis parkeren op de TESO-parkeerterreinen in Den Helder of op Texel. Het Nationaal Park is prima met de bus bereikbaar. De Texelhopperbusjes en lijnbussen vertrekken vanaf de boot en vanaf een groot aantal andere plekken op het eiland. Kijk voor meer informatie op Texelhopper.