Zelf aan de slag

Je eigen Texelse tuin

Plantenlijst

Wil je graag zelf aan de slag met Tuinen van Texel? Hiernaast vind je een uitgebreide plantenlijst met een overzicht van Texelse planten en hun eigenschappen. Net zoals het Nationaal Park veel verschillende landschappen heeft, met eigen flora en fauna, geldt dit soms ook voor je tuin. De lijst is zo opgesteld dat je voor elk tuintype planten kunt vinden. Het zijn soorten die het goed doen op Texel (ze komen er ten slotte al jaren voor). En minstens zo belangrijk: op de lijst staat ook voor welke dieren dit nuttige plantjes zijn.

E-learning 'een levendige tuin' van IVN

Hoewel een Texelse tuin natuurlijk typisch iets is voor Texel, ligt de basis van een levendige tuin vooral in de manier van tuinieren, meer natuurlijk. Ben je nieuwsgierig hoe dit werkt? Er zijn veel (online-)cursussen die je de basis uitleggen. Wij adviseren 'Aan de slag met een levendige tuin' van de IVN-academie.

Handleiding Tuinen van Texel

Met een levendige tuin zijn we al een heel eind op de goede weg, maar hoe maak je het nou typisch Texels? En hoe zorg je ervoor dat typisch Texelse insecten, zoogdieren en vogels dol zijn op jouw tuin? Daarvoor hebben we een aantal handige tips verzameld die je leest in de handleiding.