Partners en deelnemers

Partners en deelnemers

Tuinen van Texel is een samenwerking tussen Nationaal Park Duinen van Texel en IVN Natuureducatie. Met dit project zetten we ons gezamenlijk in om particuliere tuinen én tuinen op vakantieparken en bij bedrijven op het eiland te vergroenen en beter te laten aansluiten op de Texelse natuur.

We inspireren Texelaars met mogelijkheden en voordelen en motiveren hen om een eigen stukje Nationaal Park in de voor-of achtertuin te creëren. We betrekken niet alleen bewoners; ook lokale bedrijven met een openbare buitenruimte en vaste gasten met een eigen vakantiewoning nodigen we van harte uit om deel te nemen. Zij kunnen meedoen met het project als voorbeeldtuin.

Voor het project Tuinen van Texel in Nationaal Park Duinen van Texel werken IVN Natuureducatie, vrijwilligers, gemeenten, provincie Noord-Holland en de terreinbeheerders samen. Onze partners hebben het concept mede helpen ontwikkelen en bieden ons de kennis en kunde waarmee we bewoners en ondernemers inspireren en activeren.

De Tuinen van Texel zijn, net als andere Nationaal Park Tuinen, geinspireerd op de Heuvelrugtuinen van NP Utrechtse Heuvelrug, Natuur-en Milieu Utrecht en IVN Natuureducatie.

https://np-utrechtseheuvelrug.nl/stichting-npuh/heuvelrugtuinen/