Kalender

Excursiekalender

Hieronder vind je de excursies die plaatsvinden in of rondom het Nationaal Park. Bekijk de doorlopende excursies of ga direct naar de excursiekalender onderaan de pagina.

Doorlopende excursies

Naast de geplande excursies zijn er ook doorlopende excursies die je (bijna) altijd kan boeken.

Struinen door de Slufter, Mokbaai en Geul

Ga mee op ontdekkingstocht voor jong en oud door de verschillende gebieden van het Nationaal Park. Samen met een gids of de boswachter ga je naar plekken waar je normaal niet mag komen en leer je meer over de Texelse natuur. Klik hier voor het excursie-overzicht verzameld op we website van Ecomare. Wil je liever met je eigen gezin of groep op pad? Ga mee op Natuurstruûn. Of je nou houdt van strand, zee, de duinen of het bos: met gids Marcel wordt het altijd leuk en afwisselend.

Vogelexcursies

Wil je vogels leren herkennen of op laagdrempelige manier kenninsmaken bij het kijken naar vogels? Ga mee op een vogelexcursie! Er zijn verschillende mogelijkheden om met een ervaren vogelgids op pad te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een vogelherkenningsexcursie of een busexcursie van het Vogelinformatiecentrum of ga een halve dag mee met een Texelse Vogelsafari. Ook kan je op pad met vogelliefhebber en fotograaf Jos tijdens een excursie van Birding Texel in o.a. de Muy en Noordkaap.

Schorren, Waalenburg en de eendenkooi

Net buiten het Nationaal Park zijn er ook tal van excursies te boeken. Denk aan Waalenburg, een bloemenparadijs waar ook veel weidevogels zich thuis voelen. De Schorren is een kwelder aan de Waddenzeekant van Texel en is afgesloten voor publiek. Maar met de boswachter kan je wél op expeditie. Tot slot is een verborgen parel op het eiland de Eendenkooi Spang. Deze oude eendenkooi is een oase van rust met bloemen, fruitbomen en tjilpende vogeltjes. Je boekt deze excursies via Natuurmonumenten.

Zoeken