Natuur en gezondheid

In deze tijd zijn we ons misschien wel bewuster dan ooit van onze gezondheid en vitaliteit. Nu we veel aan huis gekluisterd zitten, zien veel mensen het belang van buiten ook in. Het Nationaal Park Duinen van Texel nodigt iedereen uit om de voordelen van natuur te ervaren. Wij helpen je graag op weg.

Het effect van de natuur

Onderzoek toont het veelvuldig aan: in een groene omgeving zijn mensen niet alleen gelukkiger maar ook gezonder. Natuur kan zorgen voor kalmte en herstel van stress, nodigt uit tot meer beweging en stimuleert ontwikkeling bij kinderen. Bovendien blijkt ook dat het er toe doet hoe je de natuur ervaart. Hoe mooier we natuur vinden en er van genieten, hoe sterker de effecten.

Inwoners van Texel en bezoekers van het Nationaal Park mogen hun handen dichtknijpen: aan prachtige landschappen, gebieden en soorten geen gebrek. Of je nou behoefte hebt aan rust, beweging of sociaal contact, wij laten je graag zien wat natuur op Texel hierin kan betekenen. Waar ben jij aan toe?


Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van de natuur? Download nu gratis het whitepaper ‘Wat natuur voor je doet’, samengesteld door wetenschapsjournalist Mark Mieras in opdracht van IVN Natuureducatie.