Fietsen

Met maar liefst 140 kilometer fietspad kun je op Texel een flink eindje wegtrappen. Ook door het Nationaal Park Duinen van Texel lopen veel fietspaden en gemarkeerde fietsroutes die je langs de mooiste plekjes voeren. Fietsen huren kan in nagenoeg alle dorpen en op de veerhaven in 't Horntje. De meeste fietsverhuurders bieden ook elektrische fietsen aan. Bekijk het overzicht op de website van VVV Texel.

Bekijk de mountainbikeroutes

 

Zelf je fietsroute maken

Zelf je fietsroute maken

Fietsknooppunten zijn er over heel Texel. Klik op de button hieronder om zelf online een fietsroute te plannen. Bij diverse knooppunten staan infopanelen zodat u precies weet waar u bent. Een Fietsknooppuntenkaart is o.a. online via VVV Texel te koop.

Plan je fietsroute

Rondje Noord (36 km)

Rondje Noord (36 km)

Deze route voert door het meest noordelijke deel van Texel. U komt o.a. langs het bekende natuurgebied de Slufter en doet ook De Koog en het pittoreske Oosterend aan. Tip: wijk even van de route af voor een bezoek aan de vuurtoren!

Ga naar Nederlandfietsland.nl

Rondje West (36 km)

Rondje West (36 km)

Deze route gaat voor een groot deel door het Nationaal Park en concentreert zich op de westkant van Texel. U start in polder Eierland, komt door bos en duin en doet ook Den Burg aan. Onderweg zijn meerdere bezienswaardigheden.

Ga naar Route.nl

Rondje Zuid (42,6 km)

Rondje Zuid (42,6 km)

Deze route voert u langs zowel de oost- als de westkust langs diverse vogelbroedplaatsen en door het gevarieerde duingebied van het Nationaal Park. Ook Den Burg, Oudeschild, Oosterend en Den Hoorn liggen op de route.

Ga naar Route.nl