Met kinderen op pad

In het Nationaal Park zijn veel leuke doedingen voor kinderen:

Sommeltjes zoeken

Sommeltjes zoeken

Het Sommeltjespad is een avontuurlijk kindernatuurpad, gemaakt om goed kijken in de natuur te stimuleren en je fantasie te laten werken. Herken jij de Sommeltjes?

Doe de wandeling

Speuren in de Slufter

Speuren in de Slufter

De Slufter staat in open verbinding met de zee. Wat dat doet met de planten en dieren in het gebied ontdek kinderen tijdens een avontuurlijke speurtocht door dit bijzondere gebied. 

Download de app

Struinen door de Slufter

Struinen door de Slufter

Ontdek de adembenemende Slufter via het familiepad, een half-verhard pad dat toegankelijk is voor kinderwagens.

Bekijk deze wandeling

Bezoek Ecomare

Bezoek Ecomare

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je kunt er zeehonden en bruinvissen kijken. Ook vogels, vissen en andere zeedieren zie je er van heel dichtbij.

Ga naar Ecomare.nl

Kinderpad in Duinpark Ecomare

Kinderpad in Duinpark Ecomare

Zonnen als een duinroos, vliegen als een vogel. Met de kinderwandeling kunnen kinderen de duinen verkennen zoals een plant of dier dat doet. Toegang tot het duinpark is gratis met een kaartje voor Ecomare.

Kijk op Ecomare.nl

Ga samen op excursie

Ga samen op excursie

Kijk ook in onze kalender voor een overzicht van de excursies in het Nationaal Park! De meeste zijn ook leuk voor kinderen, zoals een excursie vogels kijken.

Ga naar de excursiekalender

Programma's voor scholen

Programma's voor scholen

Ga je met je schoolgroep naar Texel? Oriënteer je op de mogelijkheden, op bezoek bij Ecomare of met z'n allen de Slufter in of het Wad op.

lees meer