Word ook Gastheer van het Nationaal Park (VOL!)

Meer dan ooit is er informatie over Texel en haar natuurgebieden beschikbaar, bijvoorbeeld via apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de verhalen van mensen, de weetjes die niemand weet, iets bijzonders dat je pas ziet als je erop gewezen wordt, die maken dat je natuur écht beleeft. En de natuur op Texel heeft recreanten zoveel moois te bieden: zodra je er meer over weet kan je er niet meer over ophouden.

In 2022 start de nieuwe cursus Gastheer van het Nationaal Park voor ondernemers die te maken hebben met recreatie of toerisme in of rondom het park. Tijdens drie dagdelen leer je over de waarden, de ontstaansgeschiedenis en aanwezige flora en fauna in het Nationaal Park. In samenwerking met elkaar en met hulp van experts uit het park ontdek je hoe je je gasten een beleving biedt die alleen op Texel mogelijk is.

Voor wie?

Deze cursus is interessant voor alle bedrijven en organisaties die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in en rond het Nationaal Park. Zowel voor eigenaren, als medewerkers is deze cursus een echte aanrader. Na de 3 bijeenkomsten word je gastheer van het Nationaal Park Duinen van Texel.

Wat levert het Gastheerschap op?

  • Betere informatie voor gasten van ondernemers over mooie locaties, de natuur en routes in de omgeving.
  • Extra promotie voor ondernemers als gastheer en duurzame onderneming met aandacht voor natuur en landschap.
  • Gezamenlijk netwerk
  • Meerwaarde voor je gasten en/of klanten
  • Als gastheer krijg je een onderscheidend kwaliteitslabel, waarmee je bijdraagt aan het behoud van onze natuur en de ontwikkeling in het Nationaal Park.

Wie geeft de cursus?

Het Nationaal Park Duinen van Texel organiseert deze cursus in samenwerking met haar partners. Vanuit Ecomare zullen experts hun kennis delen over de natuur en cultuurhistorie op Texel. De natuurbeheerders op Texel (en in het Nationaal Park) vertellen je over het beheer en de inrichting, maar nemen je vooral mee in de natuurbelevingen in het Nationaal Park.

Wanneer?

In 2021 kon de cursus helaas niet door gaan i.v.m. corona, maar in 2022 staat de nieuwe al op de planning. De cursus zal op 3 dinsdag middagen plaatsvinden rond april/mei. De precieze data volgen nog.

Kosten

De kosten bedragen € 150,-. (3 bijeenkomsten en toegang tot het gastheersymposium). Er kunnen maximaal 25 mensen meedoen aan de cursus.

Wil je op de hoogte blijven van de eerstvolgende Gastheren Cursus of heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar Lonneke Bitter, l.bitter@ivn.nl of naar Masja Gielstra, m.gielstra@ivn.nl 

Meld je nu aan!

Meerdere personen graag apart aanmelden.

Aanhef *

Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijf/Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Email *
Telefoon *
Wat is je voornaamste reden om aan te melden voor de gastherencursus?

De factuur voor deelname aan de Gastheren cursus zal voor aanvang verzonden worden. Vul hieronder evt. aanvullende factuur informatie in.

Factuurinformatie
Opmerkingen:
* verplicht