Internationale samenwerking

Sinds 2015 zijn de Nationale Parken op Texel en op het eiland Sint Eustatius, in Caribisch Nederland, zusterparken geworden. Op Sint Eustatius zorgt STENAPA (St. Eustatius National Park Foundation) voor het beheer van drie gebieden: St. Eustatius National Marine Park, Het Quill/Boven National Park en de Miram Schmidt Botanical Garden. Samen hebben deze gebieden een oppervlak van 33 km2.

Bedreigde soorten

In het St. Eustatius National Marine Park en het Quill/Boven National Park worden tal van bedreigde of ernstig bedreigde dier- en plantensoorten beschermd. Daarbij horen onder andere drie soorten zeeschildpadden, de Antilliaanse iguana, de roodbuikracerslang, orchideeen, cactussen en de wijnstok Statia Morning Glory, die alleen op St. Eustatius voorkomt. De bescherming van deze soorten gebeurt door middel van actief onderzoek en monitoringprogramma's.

Samenwerking

Als zusterparken willen wij ons samen inzetten voor een optimale bescherming, beleving, onderzoek en voorlichting om onze unieke natuurgebieden ook voor de komende generaties veilig te stellen.

Lees hier meer over de parken op Sint Eustatius.