Meer excursies

24
jul
Wadlooptocht bij Texel door Wadloopcentrum Fryslân

Wadlooptocht bij Texel  door Wadloopcentrum Fryslân

Deze wadlooptocht brengt je het Wad op langs het natuurgebied ‘De Schorren'. Onderweg is er aandacht voor de flora en fauna van de Waddenzee. De gidsen vertellen en ze laten veel zien. En bovendien: vragen staat vrij!

We vertrekken lopend vanaf Waddenpark Avanti. Hier komen we na de zwerftocht over het Wad ook weer aan. Na afloop van de tocht kun je de voeten schoonspoelen bij de wasplaats op het Waddenpark.

 

Kleding: korte broek en gympen. Het beste is halfhoog te koop in bv Scapino. In ieder geval gympen die niet uit kunnen gaan als je door slik loopt. Veters goed vastmaken en sokken terugslaan over de gympen zodat er geen schelpgruis, wadslakjes (piepklein, maar irritant) in de schoenen kan komen. Surflaarsjes lopen ook prima, maar zijn nogal prijzig in aanschaf.Een regenjack is verplicht om mee te nemen (in een rugzak). Op het Wad is het kouder dan op het eiland, houd daarmee rekening. Ook raden we zeker aan om iets te drinken (en te eten) mee te nemen (geen alcohol).Een dag van tevoren vermelden we op de site www.wadlopen.net of de wadlooptocht kan en mag doorgaan. Bij onweerdreiging of een te hoge waterstand bij harde wind gelasten we de tocht af. Het betaalde geld wordt dan teruggestort op dezelfde bankrekening als waarop is overgemaakt.

Zaterdag 24 juli 2021
13:45 uur, duurt 3,5 uur
Adres: Stuifweg 22, 1794 HB Oosterend
Locatie: Locatie voor verzamelen: Waddenpark Avanti
De minimum leeftijd voor deze tocht is 14 jaar
Georganiseerd door: Wadloopcentrum Fryslân
Volwassenen: € 14,50 p.p.
Kinderen: € 14,50 p.p.
Reserveer op http://www.wadlopen.net