Mountainbiken

Mountainbikers die van afwisseling houden, vinden op Texel absoluut een uitdaging.

100 km route

Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op Texel met de 100 kilometer ATB-route. De route start vanaf de TESO-haven aan 't Horntje, waarna je honderd kilometer kan fietsen door en langs het Nationaal Park en landbouwgronden op het eiland. De route sluit aan op de bestaande route in De Dennen. Ook op dit nieuwe stuk kun je de bekende atb-bordjes volgen.

Via bos en duin naar Waddendijk

Vanaf de veerhaven voert de 100 kilometer ATB-route langs de westkust van Texel. Daar fiets je afwisselend langs duingebied en door het bos. Het is een uitdagend stuk, waarvan maar een klein gedeelte verhard is. Zodra je bij de noordpunt van Texel bent aangekomen fiets je langs de Waddendijk terug. Op die terugweg fiets je via de polder en passeer je de dorpen Oosterend, De Waal en Oudeschild. Er zitten verschillende afsnijmogelijkheden in de route. Je herkent ze aan de bordjes met ATB-markering op een blauwe ondergrond. Op deze manier splits je de route op in verschillende lussen.

Gedragscode mountainbiken in natuurgebieden

Van de route loopt een kleine 33 kilometer door gebieden die door Staatsbosbeheer worden beheerd. Om de impact op de natuur en op andere recreanten te waarborgen zijn duidelijke afspraken gemaakt met Wielersport Texel.

De MTB-gedragscode is eenvoudig: fiets alleen daar waar het is toegestaan, respecteer de natuur: plant én dier, fiets in kleine groepjes, waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk, benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets, voorkom onnodig remmen waardoor je de ondergrond spaart, maak geen onnodig lawaai en laat geen afval achter. Zo kunnen alle gebruikers op een rustige en respectvolle manier genieten van de natuur.

Meer informatie en route

Alle informatie over de route vind je op de website van Wielersport Texel: www.wstexel.nl