Meer excursies

4
feb
Minibusexcursie Nationaal Park Duinen van Texel

Minibusexcursie Nationaal Park Duinen van Texel

Met een luxe minibus gaat u met maximaal acht personen een middag op pad om diverse vogelrijke gebieden te bezoeken op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten. 

In samenwerking met Staatsbosbeheer en het Nationaal Park Duinen van Texel bieden we een halve dagexcursie aan door het Nationaal Park. We stoppen op verschillende plekken om te wandelen door de duinen of door het bos.  De soorten die we vinden zullen heel divers zijn. Steltlopers in de Slufter, bosvogels in de Dennen en diverse zangvogels en roofvogels in de duinen. Het soortenpalet is erg wisselend en hangt af van het seizoen. Bij een melding van een zeldzame soort kan in overleg van de route afgeweken worden om op zoek te gaan naar deze bijzondere vogel. Elke excursie is toch weer anders!

De excursie start om 13.30 uur bij het Vogelinformatiecentrum. Daar drinken wij na afloop rond 16.30 uur nog een kop koffie/thee tijdens het invullen van de soortenlijst. U ontvangt aan het begin van de excursie het boekje Vogels van Texel. Onderweg kunt u dus bijhouden welke vogelsoorten u ziet.

Als u zelf geen verrekijker heeft kunt u er uiteraard een bij ons lenen.

De prijs voor deze bus-excursie is 40 euro per persoon. Met dit geld realiseren en onderhouden wij onder andere vogelkijkpunten op Texel. Opgeven voor deze excursie is noodzakelijk. Dit kan via de link van het Vogelinformatiecentrum. 

Dinsdag 4 februari 2020
13:30 - 16:30
Adres: Kikkertstraat 42, De Cocksdorp
Locatie: Vogelinformatiecentrum
Georganiseerd door: Vogelinformatiecentrum Texel
Volwassenen: 40,-
Kinderen: 40,-