Skarrelaars

Op avontuur in de Texelse natuur!

Ben jij wel eens op kraamvisite geweest in een meeuwenkolonie? Heb je wel eens een reuzegroot bot van een walvis vastgehouden? Of wil jij ook een keer een bootsmannetje vangen? Dan is Skarrelaars echt iets voor jou!

Ga mee op ontdekkingstocht in de natuur! Met de boswachters Mariëtte en Jerome kom je op plekken waar je anders niet zomaar komt.

De Skarrelaars

Bijna twintig jaar organiseerde IVN actieve buitenactiviteiten voor de jeugd in de Texelse natuur. Samen ontdekken, verkennen en beleven; vele honderden kinderen hebben de kans gekregen fijne natuurherinneringen te verzamelen. IVN draagt nu het stokje over aan het Nationaal Park Duinen van Texel, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Zij zetten de jeugdnatuurgroep voort onder de naam Skarrelaars.

Voor wie?

Echte Skarrelaars zijn Texelse kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Bij de meeste activiteiten splitsen we op in twee leeftijdsgroepen 6 tot 9 jaar en 9 tot 12 jaar oud, soms gaan we met de hele groep samen op pad. Let op: de groenen zitten vol en er is een wachtlijst.

Wanneer en waar gaan we op ontdekkingstocht?

Elke maand staat er een verrassende activiteit op het programma. De activiteiten vinden plaats op een woensdag van 14.00-16.00 uur. In december en in de zomervakantie gaan we er even tussenuit en organiseren we geen activiteiten.

De activiteit is elke keer weer op een andere plek! De verzamellocatie geven we per activiteit door.

Wat gaan we doen?

De ene keer gaan we op avontuur in de Slufter. Een andere keer nemen we een kijkje bij een mega walvisbotten-collectie. We mogen zelfs mee op kraamvisite in de meeuwenkolonie in de duinen. En zo hebben we nog veel meer leuke plannen. Heb je wel eens van De Wilde Buitendagen gehoord? Wat we dan gaan ondernemen houden we nog even geheim!

Kosten

Iedere maand is er een nieuwe activiteit voor Skarrelaars. Een jaarlidmaatschap kost 30 euro. Voor dit bedrag kun je aan ongeveer 9 activiteiten per seizoen deelnemen.

En weet je wat zo leuk is? Als lid van de Skarrelaars ben je automatisch lid van Oerrr: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. Je ontvangt een welkomstcadeau en elk seizoen nieuwe kaarten met superleuke doe-dingen in de natuur!

Lid worden?

Inmiddels hebben al veel kinderen zich aangemeld en zitten de groepen vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor onze maillijst, dan word je uitgenodigd voor alle openbare activiteiten zoals de wilde buitendagen, de natuurwerkdag en kinderlezingen georganiseerd door IVN in de bibliotheek. En als er plekjes vrijkomen laten we het weten.

Je kunt je aanmelden per e-mail onder vermelding van je naam, geboortedatum en telefoonnummer. Klik hier om je aan te melden!

Ben je nieuwsgierig, maar wil je liever eerst een keertje komen kijken? Dat kan! Je moet je wel aanmelden per e-mail, dan nemen wij contact met je op.

Meer informatie

Heb je vragen? Bel dan met de coördinator van de Skarrelaars Mare Pit: skarrelaars@gmail.com.

Vrijwilliger worden?

Bij de Skarrelaars werken we met een vaste groep vrijwilligers en je bent van harte welkom om je aan de sluiten. Elke keer meehelpen is niet nodig, maar we vinden het wel fijn als je er een paar keer per jaar bij bent om zo wat vaste gezichten te hebben. We organiseren ook minimaal één keer per jaar een training, bijvoorbeeld over didaktiek. Je kunt je melden bij skarrelaars@gmail.com.

Skarrelaars is een initiatief van Nationaal Park Duinen van Texel, IVN Natuureducatie, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Texelfonds.