Word trekvogel kenner!

Wil jij alles weten over de vogels op Texel? Doe de opdrachten uit het trekvogel boekje en word trekvogel kenner!

Op Texel zijn heel veel soorten vogels te vinden. Er zijn bijzondere soorten vogels, maar er zijn ook vogels die je vast wel eens thuis in de tuin hebt gezien: merels, mussen en
koolmeesjes. Oh en eenden heb je vast ook wel eens gezien!

Vogels zijn er in alle vormen en maten. Elke vogelsoort heeft zijn eigen kenmerken: de ene vogel heeft lange poten en de andere vogel heeft korte poten met zwemvliezen, de ene vogel heeft een lange snavel en de andere een korte snavel en de ene vogel is geel en de andere bruin. Genoeg verschillen dus!

En die verschillen zijn heel handig als je meer wil leren over de vogels. Aan al die verschillen kun je bijvoorbeeld aflezen waar de vogel het liefste leeft en wat de vogel graag eet.

Kijk eens om je heen. Zie je vogels? Herken je er een paar of heb je ze nog nooit gezien? Word een echte vogelkenner en leer alles over de trekvogels die op Texel te zien zijn. Om je en handje te helpen hebben we een trekvogelboekje gemaakt met leuke puzzels, weetjes, tips en kleurplaten, zodat jij straks weet hoe leuk en bijzonder de trekvogels zijn!

Word dus ook trekvogel kenner, doe de puzzels en opdrachtjes en haal je trekvogel diploma!

Trekvogel boekje

Klik hier om het boekje te downloaden of ga snel naar het Vogelinformatiecentrum om het boekje op te halen!