Meer excursies

9
okt
Swarovski Vogelexcursie XL

Swarovski Vogelexcursie XL

Onder begeleiding van een enthousiaste gids gaat u drie uur op pad op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten aan de noordkant van Texel. We nemen de tijd om de verschillende soorten goed te bekijken en op basis van hun kenmerken te determineren. Vanzelfsprekend besteden wij ook aandacht aan de zang/geluid van de vogels. 

De soorten die we vinden zullen heel divers zijn. Steltlopers op het wad, watervogels en meeuwen in de plassen en diverse zangvogels en roofvogels in de duinen. Het soortenpalet is erg wisselend en hangt mede af van het seizoen. 

Deze vogelexcursie XL is geschikt voor jong en oud. De excursie is een wandelexcursie. De gids zal mogelijk een beroep op u doen om met de auto naar de locatie te rijden waar de wandeling start. 

De route die door de gids gekozen wordt is afhankelijk van het weer en het getijde (eb of vloed) . Met opkomend water is het bijvoorbeeld interessant om de waddendijk te bezoeken omdat de vogels door het opkomende water iets meer naar de dijk toekomen. Bij harde wind wordt er een route gezocht waar we zo min mogelijk last hebben van de wind. Een route door de duinen heeft dan vaak de voorkeur. Het leuke van vogels kijken is dat geen excursie hetzelfde is. Al gaat u meerdere keren mee over de zelfde route, u ziet altijd weer andere vogelsoorten.

Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen. Heeft u er geen, dan krijgt u er een in bruikleen van het Vogelinformatiecentrum.

De excursie start om 13.00 uur bij het Vogelinformatiecentrum.  

De excursie gaat onder vrijwel alle omstandigheden door (bij een minimum van drie personen). Mocht dit niet zo zijn dan bellen wij u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie.

De prijs voor deze excursie is €30,- per persoon. Met dit geld realiseren en onderhouden wij onder andere vogelkijkpunten op Texel. Opgeven voor deze excursie is noodzakelijk. Betalen kan zowel online (via onderstaand formulier) of voorafgaand aan de excursie in het Vogelinformatiecentrum. 

Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan; helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen. Afhankelijk van het excursiegebied is deze excursie geschikt voor minder validen. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon.

Reserveer

Maandag 9 oktober 2023
13.00-16.00
Adres: Kikkertstraat 42, 1795 AE De Cocksdorp
Locatie: Vogelinformatiecentrum De Cocksdorp
Volwassenen en kinderen
Georganiseerd door: Vogelinformatiecentrum Texel
Volwassenen:  30,00
Kinderen: 30,00

Reserveer