Bewegen in de natuur

Bewegen is voor veel mensen een uitlaatklep en werkt bovendien stress verlagend. De natuur geeft dit effect een extra impuls. Bovendien werkt dit ook de andere kant op: de natuur nodigt uit tot beweging, dus bewegen mensen meer als ze buiten zijn dan binnen.

Bootcamp in de natuur

Voor alle Texelaars die graag fit willen blijven hebben we een speciale natuurbootcamp ontwikkeld. Nol op, nol af, springen over boomstammen en push-ups op een bankje. Woon je niet op Texel? Zoek dan een park, bos of andere groene plek bij jou in de buurt op om je in het zweet te werken. Klik hier voor de bootcamp. Download de bootcamp, print het uit en neem mee naar buiten.

100 km route mountainbiken

Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op Texel met de 100 kilometer ATB-route. Het is een uitdagende route die je brengt door verschillende natuurgebieden op Texel. Je fietst afwisselend langs duingebied, door het bos en door de polder.

Klik hier voor de route en meer informatie over mountainbiken op Texel.

Wandelen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te wandelen op Texel. Bekijk de routes die wij voor je hebben uitgestippeld door verschillende gebieden. Kies er een of combineer er een aantal als je er geen genoeg van kan krijgen.

Ook als rolstoelgebruiker kan je genieten van de natuurgebieden. Zo zijn er rolstoeltoegankelijke paden bij onder andere De Slufter, Bleekersvallei en Natuurpad Alloo. Lees meer over rolstoeltoegankelijke natuur op Texel.

Watersport

Het water biedt tal van mogelijkheden om in beweging te komen. In het noorden bij de Vuurtoren in de Cocksdorp ligt een kan de gevorderde kitesurfer zijn hart ophalen. Je kan hier surfen zowel aan de Noordzeekant als de Waddenkant, afhankelijk van de wind. Ook golf- en windsurfers kunnen op Texel terecht. Benieuwd waar je moet zijn of lessen kan volgen? Kijk op het overzicht van de VVV.

Benieuwd wat de natuur nog meer doet voor je gezondheid? Ga naar het overzicht.