Samen zijn in de natuur

Natuur heeft niet alleen een positief effect op onze mentale en fysieke gezondheid, het nodigt uit om met iemand activiteiten te ondernemen en is een plek waar je mensen kan ontmoeten.

Kinderen die vaak in de natuur komen, zullen dit hun leven lang ook meer blijven doen dan kinderen die niet zo vaak in de natuur zijn. Met je kinderen de natuur in zorgt dus voor een positief effect op hun gezondheid in de lange termijn, doordat zij later als ze ouder zijn ook vaker in de natuur te vinden zijn. Bovendien daagt de natuur uit en prikkelt de fantasie, wat het extra avontuurlijk maakt. En niet ongerust, bodembacteriën die ze via modderige handen binnenkrijgen zijn goed voor het ontwikkelen van een sterk afweersysteem.

Wandelroutes voor het gezin

Samen met het hele gezin op pad? Het Sommeltjespad, naar een oude Texelse legende, is speciaal voor kinderen om goed kijken in de natuur te stimuleren. Bekijk hier meer actviteiten die je speciaal met kinderen kan doen.

Vanuit Ecomare kan je een rondwandeling of uitdagende kinderwandeling doen in het Duinpark. Het Duinpark is een prachtig duingebied waarin je verschillende soorten planten en dieren tegenkomt. Ga op pad met de digitale natuurgids en ontvang tijdens je wandeling actuele en leuke weetjes over het duinlandschap, de planten en dieren.

Tot slot is augustus en september het bramenseizoen en kan je die maanden gaan plukken in de Muy en de Bollekamer. Je mag hier buiten de paden lopen en ook plukken. In andere delen van het Nationaal Park mag je alleen de bramen rechtstreeks langs het wandelpad plukken. Lees alle tips van boswachter Anna over het plukken van bramen.