Wadden Vogelfestival

 

Op Texel zijn overal vogels! Heel veel verschillende en vaak ook zeldzame soorten. Ontdek de vogelrijkdom van Texel tijdens het Wadden Vogelfestival op 12 & 13 mei 2018.

 

Het Vogelinformatiecentrum en het Nationaal Park Duinen van Texel organiseren sinds 2015 het Wadden Vogelfestival. Een weekend is mei staat geheel Texel in het teken staan van vogels kijken. Lees hier in vogelvlucht over de afgelopen editie in 2017.

 

Vogeleiland Texel

Texel is met 380 verschillende vogelsoorten de meeste vogelrijke gemeente van Nederland. Het voedselrijke wad is het tussenstation op de vogeltrekroute waar de vogels móéten uitrusten en eten. Daarnaast is het Texelse landschap heel gevarieerd, met bos, duin, moeras, polder. Elke vogel heeft een eigen voorkeur en kan op Texel terecht. Lees hier meer redenen waarom Texel een echt vogeleiland is.

 

Wat is er te doen op 12 & 13 mei 2018?

De partners zijn alweer druk met de voorbereidingen voor 2018. Een aantal activiteiten die je sowieso weer kunt beleven:

 

  • Doe mee met de Texel Big Day: de spannende vogelrace voor het goede doel.
  • Kom ook en bezoek het Vogelinformatiecentrum voor een heerlijke vogelexcursie.
  • Ga naar één van de Vogelkijkpunten op Texel. Overal staan vrijwilligers paraat om alles over de vogels te vertellen.
  • Maak een rondreis over het eiland met de stempelkaart. Kun je alle vogelkijkpunten afvinken?
  • Bij het Vogelinformatiecentrum vindt je de grootste verrekijkershow. Alle bekende merken presenteren daar hun modellen. Ook bij de Wadwachtershut van Utopia kun je verrekijkers uitproberen.

Lees meer op www.waddenvogelfestival.nl

 

Het Wadden Vogelfestival is een initiatief van: